Så är man där igen.

Jag stångar min panna blodig mot Googles självservice-filosofi. Jag köper sponsrade länkar av Google Adwords för flera tusen kronor i månaden, men som miljontals andra annonsörer kan jag inte få svar på en enkel fråga på telefon.

Jag lyckas inte koppla ihop mitt Google Adwords-konto för min nätbutik Miguru.se med mitt Google Analytics-konto. Efter att ha misslyckats med att följa Googles steg-för-steg instruktioner ringde jag till Googles växel i Sverige. Detta trots att jag visste att de skulle vägra hjälpa mig. Naturligtvis hänvisade de mig till deras mejlsupport. Sedan måste jag tröska igenom ett antal frågor och svar innan Google ens behagar visa upp något mejlformulär.

Jag skickade iväg min mejlfråga och efter två veckor väntar jag fortfarande på svaret. Eftersom det är mitt jobb att veta allt om Google så började jag googla forum efter ett svar på frågan. Nu tror jag att jag hittat svaret på frågan. Jag hade varit beredd att betala för telefonsupporten. Om Google hade accepterat en enkel fråga på telefon hade jag sparat in fyra timmars arbete.

Det är bara ett monopolliknande företag som kan strunta i att svara på sina betalande kunders frågor. Själv funderar jag på alternativ till Google Adwords. Yahoo har i princip lagt ner sitt kontor i Sverige och Eniro har bara en bråkdel av Googles trafik. Att ranka i det organiska sökresultatet tar tid. Med andra ord tvingas jag som alla andra acceptera att Google struntar i sina kunder.