Googles virtuella assistent för röstkommandon, i hårdvaruskruden Google Home, kommer att lanseras i oktober, enligt nyhetssajten Android Police.

Googles högtalare som rymmer en virtuell assistent som går att styra med röstkommandon kommer att lanseras i början av oktober till priset 129 dollar, vilket är 40 dollar billigare än Amazons Echo med samma funktionalitet. Det ryktas även om att Apple är på gång med en liknade pryl.

Amazon var först på bollen i fråga om en virtuell assistent i hemmet med Amazon Alexa som fått sin prylform av Amazon Echo. Google Home är en liten vit högtalare utan knappar laddad med Google Assistent som är en artificiell intelligens som svarar på frågor och ska kunna lära sig vad du gillar och exempelvis rekommendera en bra film.

Google Home har en högtalare och mikrofon. Den spelar musik från Google Music, Spotify eller en lokal Androidenhet. Home kan kopplas upp mot andra prylar och fungera som en hubb och till exempel kunna släcka lampor eller styra temperaturen i hemmet. Självklart kan du googla med den.

Läs mer: www.androidpolice.com