I en uppdaterad version av Googles riktlinjer för webbansvariga rekommenderas sajtägare att kryptera kommunikationen mellan sajt och webbläsare.

Google har genomfört en ordentlig uppdatering av ”Googles riktlinjer för webbansvariga” som är bibeln för seriös sökoptimering. Den viktigaste förändringen är att sajtägare rekommenderas kryptera kommunikationen mellan sajt och webbläsare.

”Använd säkra webbplatsanslutningar med HTTPS om så är möjligt. Att kryptera information som skickas mellan webbplatsen och användaren är att rekommendera vid webbkommunikation”, skriver Google.

Google har tidigare genom sina egna tjänster visat att best practice är att kryptera kommunikationen och nu skrivs det in i riktlinjerna för webbansvariga.

Sedan ”mobilegeddon” i maj 2015 har vi inte behövt tvivla på att Google gillar mobilanpassade hemsidor. Att anpassa sajten för alla skärmstorlekar är ytterligare en förändring som stadfästs i riktlinjerna.

”Ta hänsyn till alla slags enheter och storlekar när du designar webbplatsen, såväl stationära datorer som surfplattor och smartphones.”, skriver Google i riktlinjerna.

Google vill också att sajtansvariga gör webbplatsinnehåll tillgängligt för funktionshindrade.

”Se till att läsare med nedsatt syn har nytta av sidorna. Du kan till exempel testa hur sidorna fungerar med en skärmläsare.”