Seach Engine Journal skriver att tidigare i år presenterade Google ett nytt annonsformat, nämligen Gallery Ads. Just galleriformatet har blivit populärt och Gallery Ads innebär bildkarusell för sökordsannonsering som visas högst upp i sökresultaten. I bildkarusellen finns det plats för upp till åtta olika bilder med tillhörande bildtext och givetvis call-to-action knappar om så önskas.

Språken som idag finns tillgängliga enligt Google själva i Gallery Ads är svenska, engelska, tyska, japanska, franska, spanska, holländska, portugisiska, italienska, ryska och polska.

Än så länge finns Gallery Ads enbart som betaversion och är därför inte tillgängligt i så många Google Ads konton. Vi på Jajja Media Group tycker det verkar som ett mycket intressant sätt att annonsera på. Bland annat ger det tjänsteföretag en möjlighet att visa bilder i sina annonser likt vad e-handelsföretag kan göra med Shoppingannonser. En stor fördel med Gallery Ads är att annonserna kommer kunna bli mer tilltalande och fånga användarna på ett lättare sätt jämfört med rena textannonser.