Googles snabbladdade mobilsidor kommer att synas i sökresultatet i februari. Med snabbare laddtider lär rankingen förbättras för dem som utnyttjar tekniken.

Googles open source-projekt ”accelererade mobilsidor” kommer att börja synas i sökresultaten i februari. Det handlar om ett ramverk, AMP HTML, som bygger på existerande html-teknik. Syftet med projektet är korta laddningstiden av innehåll på mobiler.

Googles ”accelererade mobilsidor” är ett svar på Facebook Instant Articles, men med en open source-profil för att göra det mer attraktivt för andra plattformar som Twitter, Pinterest, WordPress och LinkedIn.

Publicister som implementerar tekniken har möjlighet att visa puffar för sitt innehåll på ett strukturerat sätt i Googles vanliga mobila sökresultat. Även Twitter kommer att börja att experimentera med hur de ska länka till innehåll i det nya formatet.

”Accelererade mobilsidor” ska ladda fyra gånger snabbare och utnyttja en åttondels data i jämförelse med traditionellt mobilanpassat material. WordPress kommer att börja stödja AMP redan i januari.