I april gick Google om Yahoo som den mest populära webbsajten i USA. Tidigare var Google den största sökmotorn, medan Yahoo hade flest besökare till sin sajt. I april hade Google 141,1 miljoner unika besökare i jämförelse med Yahoos 140,6 miljoner besökare, enligt ComScore.

Samtidigt hade Google en större sökpublik i april i USA än någonsin tidigare, enligt analysföretaget Hitwise. Google erövrade 68,90 procent av sökpubliken i april, en ökning med 2,64 procentenheter i jämförelse med samma period 2007.

På samma gång minskade Yahoos andel av sökpubliken med 0,45 procentenheter till 20,28 procent och MSN tappade 1,51 procentenheter till 6,26 procent.

Sökmotorerna blir allt viktigare trafikkällor för sajter i USA. Sökmotorernas trafik till videosajters ökade med 35 procent till nästan 29 procent i april i jämförelse med samma period förra året. Den kategori sajter som är mest beroende av söktrafik är hälsa och medicin som får 46 procent av besöken från sökmotorerna. Resesajter får nästan 34 procent av trafiken från sökmotorer medan sociala nätverkssajter får 17 procent av trafiken från sökmotorerna.

Läs mer på www.hitwise.com