Digitalakademin – Googles initiativ tillsammans med bland andra Stockholms Stad, Arbetsförmedlingen, Almi och Hyper Island – öppnar lokal i centrala Stockholm. Gratis online-utbildningar tillsammans med event, ska öka 10 000 stockholmares digitala kompetens.

Digitalakademin startades av Google i samarbete med Almi hösten 2015. Sedan starten har akademin utbildat drygt 23 000 personer i Sverige och den 3 maj öppnade akademin tillfälliga egna lokaler på Jakobsbergsgatan 34 i Stockholm.

Målsättningen är att 10 000 personer ska hinna med att höja sin digitala kompetens fram till i slutet av oktober då portarna stängs igen. Vem som helst kan delta men fokus kommer att ligga på företagare, studenter och arbetssökande. De kurser som erbjuds fokuserar på digital marknadsföring och affärsutveckling, digitala vardagskunskaper samt digital innovation.

– En tredjedel av svenskarna har bristande digitala färdigheter – men 90 procent av jobben kräver det framöver. Så vi måste investera i människor, säger Anna Wikland, Googles Sverigechef till Computer Sweden.

Tanken är också att det ska vara en mötesplats och det finns ett kafé för dem som bara vill komma dit och nätverka.

Läs mer: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.701866/digitalakademin-stockholm