Googles annonsklickpriser sjönk med 4 procent under Q1 i jämförelse med förra året.

Den genomsnittliga klickkostnaden för Googles annonser minskade med 4 procent under årets första kvartal i jämförelse med samma period förra året, enligt bolagets kvartalsrapport. Detta trots att antalet annonsklick ökade med 20 procent under samma period.

Annonsörer är inte beredda att betala lika mycket per klick från mobiler som klick från vanliga datorer. I takt med att mobilklicken ökar minskar därmed betalviljan för klicken. Även den allmänna nedgången i världsekonomin borde göra annonsköparna försiktigare i budkrigen om klicken.

Trots minskade klickpriser ökade Googles annonsintäkterna under Q1 med 20 procent. I helhet ökade Googles inkomster med 31 procent till 14 miljarder dollar. Nettoresultatet slutade på 3,35 miljarder dollar. Då är inte Motorola medräknade.

När kvartalsrapporten presenterades berättade Googles vd Larry Page att det är ett problem att mobilannonsering och desktop-annonsering har varit separerade hos Google. Ambitionen är att förenkla för annonsörerna.

– Det betyder mer hårt arbete för annonsbyråer och företag. Och det leder till förlorade möjligheter inom mobilannonsering, sade Larry Page.