När reklaminvesteringarna i stort bromsas upp så fortsätter internetreklamen att växa, enligt både IRM och Sveriges Mediebyråer. Insikten om att en bra sajt är en strategisk konkurrensfördel börjar slå rot hos svenska företag, men det brister i kunskap om hur man effektivast utformar och följer upp sin sajt.

Företagen köper trafik till sina sajter för miljarder i Sverige. Tänk om de lade en bråkdel av de summorna på att effektivisera sina sajter för att verkligen få besökarna att göra det ägaren vill med sajten. Typ köpa en vara, ladda ner en broschyr, lämna sina kontaktuppgifter och så vidare. Då skulle man kunna spara in på de dyra sponsrade länkarna.

Handen på hjärta. Hur många av er som köper sponsrade länkar har verkligen optimerat landningssidan dit trafiken drivs för att få så stor andel av besökarna att konvertera. Hur många har testat alternativa landningssidor för att se vilken som konverterar bäst? Hur många har digitala nyckeltal som följs upp på ledningsnivå?

Svenska företag är påväg mot en digital framtid men det är bit kvar innan företagsledningarna verkligen förstår möjligheterna.