49 procent av de svenska nätkunderna googlade fram den senaste nätbutiken de handlade ifrån, enligt rapporten E-handeln i Norden 2015 Q2. Google är utan konkurrens den viktigaste trafikkällan för svenska e-handlare.

Nästan hälften av de svenska online-kunderna vände sig till Google när de letade efter nätbutiken de gjorde sitt senaste köp ifrån. Det gör Google till det vanligaste hjälpmedlet vid nätköp. På delad andraplats kommer jämförelsesajter (30 procent) och att kunden själv jämföra produkter i olika nätbutiker.

Frågar man de svenska konsumenterna vilka källor som är ”mycket viktiga” eller ”viktiga” inför ett online-köp svarar 82 procent Google och 62 procent jämförelsesajter.

Gör man en analys av svaren från Postnords rapport blir slutsatsen att rekommendera företag att främst satsa på sökmotoroptimering och Google Adwords för att nå kunderna. På andra plats kommer prisjämförelsesajter.

Att besök i fysisk butik kommer högt bland viktiga källor (62 procent) ger också ett viss fog för påståendet att det är viktigt för företag att finnas i flera kanaler.