H&M knyter e-handeln och butiksnätet närmare varandra. H&M erbjuder nu möjligheten att hämta ut nätpaket i 17 utvalda svenska butiker. Det finns också möjlighet att returnera online-köp i butik.

– Det är viktigt för oss att möta våra kunders behov om att få en smidig shoppingupplevelse, där det upplevs som enkelt att kunna röra sig mellan såväl butik som online – vare sig det gäller inspiration eller shopping, säger Amanda Larsson, presskontakt för H&M Sverige till Market.

En annan funktion är något H&M kallar In-store mode, som nås via H&M-appen. Kunden ser lagerstatus för en specifik produkt och vilka storlekar som finns tillgängliga i vilka butiker och online. När kunden skannar prislappen, kan den också få information om tillgängligheten i webbutiken. Dessutom kan kunden ladda upp ett foto i appen, för att se om H&M har produkten eller något liknande.

– Genom att aktivera In-store-mode när man som kund besöker en viss butik, kan man på ett enkelt och överskådligt sätt få information om vilka plagg som finns tillgängliga i den specifika butiken. Genom att använda funktionen, kan våra kunder använda våra butiker som inspirationskälla och sedan shoppa direkt från sin mobiltelefon, säger Amanda Larsson.

Läs mer: https://www.market.se/nyhet/hm-suddar-ut-gransen-mellan-butik-och-online-har-ar-nya-tjansterna