När hindren för att utveckla, producera och sälja produkter och tjänster har blivit lägre får vi allt mer meningslösa produkter och tjänster. Alla som ska lansera ett nytt projekt borde fråga sig om världen blir bättre med produkt X eller tjänst Y.

Bättre tillgång till riskkapital och digitaliseringens möjligheter att nå ut globalt har givit oss tjänster som Spotify, Storytel, Airbnb och Izettle.  Om du jämför dem med exempelvis vattentoaletten, penicillinet eller mobiltelefonen så har våra bästa tjänster begränsad betydelse för mänskligheten. Men både Spotify och Storytel gör min vardag rikare.

Det är för tidigt att avgöra om elscootern kommer att göra någon skillnad, men jag förundras över att vi snart har fyra olika bolag som hyr ut elscootrar via appar i Stockholm.  På samma sätt som restaurangmatsbudens mopeder fyller gatorna i huvudstaden ligger elscootrarna i högar på grusiga trottoarer. Från den ena dagen till den andra kommer en handfull bolag med riskkapitalstinna kassor för att lansera samma typ av tjänst. Kul för en tid, men knappast hållbart.

Världen översvämmas också med direkt idiotiska produkter och tjänster av typen appar som håller koll på om mjölken i kylskåpet är sur eller brödet är färdigrostat. Priset för dumhet tar Juicero som sålde en uppkopplad juice-maskin för 400 dollar som pressade fram juice ur särskilda förpackningar med skuren frukt. Bolaget hann med att bränna 120 miljoner dollar i riskkapital innan det gick i konkurs. Juicero får mig att allvarligt tvivla på mänskligheten.

Vi kan skratta åt Juicero, men problemet är att det finns verkliga problem i världen som skulle behöva nya lösningar. För att nämna några: klimatkrisen, resistenta bakterier, trafikinfarkter, kärnvapen, bostadsbrist, segregation och volatila finansiella system.

Jag tror att alla entreprenörer måste ställa sig frågan om produkt X eller tjänst Y löser ett verkligt existerande problem eller smärtpunkt. Går det inte att svara ja på den frågan är det bara att tänka om.