ICA:s e-handel ökade med 34 procent under årets första kvartal. Som Sveriges största detaljhandlare har ICA en helt central roll i att driva e-handelstillväxten inom mat.

Att e-handeln fortfarande ligger på runt 11 procent av detaljhandeln beror främst på att vi fortfarande i huvudsak köper vår mat i vanliga butiker. ICA har länge bromsat utvecklingen inom e-handeln, men sedan något år tillbaka satsar detaljhandelsjätten på storskalig centraliserad e-handel.

Vid slutet av det första kvartalet erbjöd 283 butiker e-handel med lösplock och 630 butiker färdiga matkassar. Icas nätmatförsäljning omsatte 570 miljoner kronor (424) under årets första kvartal.

Totalt ökade e-handeln i kvartalet med 34 procent jämfört med samma period föregående år, varav lösplock 41 procent och ICA Matkassen 3 procent.

– Vi har också en bra volymtillväxt i vår e-handel men uppstarten av e-handelslagret i Stockholm kommer ännu en tid att belasta resultatet. Uppstarten av e-handelslagret i Stockholm kommer att ha gett oss många nyttiga och värdefulla erfarenheter när vi nu går vidare med att öppna ett e-handelslager även i Göteborg, i slutet av 2020, kommenterade vd-n Per Strömberg i rapporten.

Läs mer: https://mb.cision.com/Public/7955/2802255/9ca5e332abffcc28.pdf