Googles dominans kommer inte att vara för evigt. Frågan är vad som kommer efter?

För femton år sedan fanns inte Google. Grundarna Sergey Brin och Larry Page hängde fortfarande på universitetet. Altavista var sökmotorn à la mode. Varken iPod, iTunes, iPhone eller iPad hade sett dagens ljus. Mark Zuckerberg hade precis fått ungdomsfinnar.

Yahoo var smaken för dagen och Microsoft var starkare än någonsin. Mycket av det som definierar internet av idag fanns inte på plats.

Därför är det närmast sinnesutvidgande att tänka femton år fram i tiden. Ny teknik har en förmåga att bryta ner tidigare strukturer. Jag skulle bli besviken om inte någon eller några på allvar utmanar Google inom de närmaste tio åren.

Det kommer inte vara en tjänst som kopierar Google utan någon som omdefinierar vad sök är. Det kommer att handla om sökfunktioner som på ett djupare plant interagerar med den fysiska verkligheten och vår sociala graf. En sökmotor som kan överraska oss med saker vi inte visste vi ville veta eller uppleva.

Oavsett vad som händer med Google kommer vi att ha ett extra lager över verkligheten som analyserar och paketerar all världens digitala information i förhållande till vår fysiska verklighet.

Framtidens sökmotorer kommer att processa information bortom webben.

Under tiden kommer skiftet från fysiskt innehåll till digitalt att slå igenom fullt ut. Jag är övertygad om att de flesta böcker som säljs i Sverige om 15 år kommer att vara elektroniska.

Tidningar kommer i allt större utsträckning distribueras elektroniskt. Och dvd-skivan har garanterat följt ljudkassetten till historiens skräphög. Vi kommer även mentalt ha frigjort oss från vanföreställningen att innehåll sparat på papper eller plastbitar är mer värd en innehåll sparad på flash-minnen. Frågan är om den fysiska bokhandeln överlever det skiftet?

Att alla våra tekniska apparater kommer att bli snabbare och billigare är en självklarhet. Det är mest skärmstorleken som kommer att skiljer apparaterna åt. Lika lite som vi kommer att köpa stationära datorer lika lite kommer vi att behöva enfunktionsapparater som Playstation och Xbox.

Få kommer att äga någon annan kamera än den i mobilen. Det mesta vi gör på våra multifunktionsapparater kommer att ske via nya spännande webbtjänster.

Mer intressant än hur apparaterna kommer att utvecklas är hur våra gränssnitt som vi styr apparaterna med kommer att utvecklas. Touch-skärmen driver redan idag utvecklingen av gränssnitten.

Med Apples Siri har talstyrningen blivit vardagsteknologi i engelskspråkiga länder. Glasögon med skärmar är inte science fiction längre. Här finns det garanterat utrymme för innovation.

Samtidigt ser vi hur Asien blivit världsdelen med flest internetanvändare. De nya tjänsterna som kommer att utmana Google borde komma från Asien. Att Google inte har lyckats i Kina kan bli ett stort problem i framtiden.

Historien tar aldrig slut. Och den som inte anpassar sig kommer att köras över. Det är lika bra att sätta sig i förarsätet och njuta av resan.