För mig är det en självklarhet att en webbsajt ska vara tekniskt optimerad för att ranka bra i Google. Det är första steget för en fungerande hemsida. Här krävs också bra länkar som pekar mot sajten för att innehållet verkligen ska synas i sökmotorer. Men utan bra innehåll blir optimeringen meningslös. Här sammanfaller Googles krav med besökarnas önskemål.

Vad är meningen med att lägga tiotusentals eller hundratusentals kronor på en snygg hemsida om innehållet är tunnsått, torrt och tråkigt? Vad är meningen med en hemsida om den aldrig uppdateras?

Företagets hemsida är det viktigaste ansiktet utåt oavsett var affärerna sedan görs upp. En riktig sugig hemsida signalerar att här har vi ett företag eller organisation i otakt med tiden. Vilken 25-åring vill arbeta på ett företag där hemsida ser ut att vara gjord 1997?

När designen och funktionerna är på plats är intressant innehåll det bästa sättet att driva trafik till hemsidan. Naturligtvis ska innehållet spegla företagets verksamhet. Förutom löpande nyheter om verksamheten rekommenderar jag guider som förklarar just din bransch verksamhet och begrepp, djuplodande artiklar, videos, bilder, länkar och korta referat av från nyhetsflödet. Bra innehåll kommer att driva både trafik och få till nödvändig inlänkning. Webben handlar om innehåll. Utan innehåll kommer inga nya kunder att hitta dig.