Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip har i intervjuer hävdat att hon har 1,5 miljoner bloggläsare, men statistik från nätverket United Influenser visar att den korrekta bloggtrafiken är 260 000 besökare i veckan.

Influensers har i kraft av sin räckvidd blivit en viktig del av mediemixen – särskilt om man vill nå yngre målgrupper. Och en av de mest lysande stjärnorna på influencerhimmeln är Isabella Lövengrip, tidigare Blondinbella.

I tidningen Breakit i april hävdade Isabella Löwengrip att hon har 1,5 miljoner unika följare i veckan på bloggen och 426.000 på Instagram.  Men Camilla Gervide på bloggen Bloggbevakning har tagit del av den officiella statistiken från nätverket United Influencers som visar att den korrekta siffran över Isabella Löwengrips unika besökare per vecka på bloggen är 260 000. Isabella Löwengrip har också 100 000 visningar på Instagram Story per dygn – medan profilen själv hävdar i Breakit-intervjun att siffran är hela 250 000.

I ett blogginlägg svarar Isabella Löwengrip:
– När jag säljer kampanjer eller när vi kliver in i bolag för att ta minoritetsposter pratar vi att jag når ut till 1,5 miljon människor. Då har vi slagit ihop alla mina sociala medier. Bloggarna, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och LinkedIn. Allt beror på hur man mäter och vilken tidpunkt man mäter.

Läs mer: https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/isabella-lowengrip-anklagas-for-att-ha-blast-upp-sina-siffror-6911939