Jajja smyglanserar en ny sökoptimeringsprodukt där kunderna betalar per avslut eller lead. Ansvarig för satsningen är Jajjas tekniska wizkid Patrick Kämpe.

Vad är skillnaden mot era vanliga seo tjänster?

– Vi fungerar mer som partners än leverantörer eftersom vi är med i hela processen. Vi putsar på kundernas titlar och descriptions i Googles sökresultat ungefär som man arbetar med Google Adwords för att öka klickfrekvensen från träffarna i Googles organiska sökresultat. Vi ger tips om betallösningar, förbättrar frakterbjudanden och ser över hela butikens utformning, för att öka konverteringsgraden. Vi har till och med hjälpt kunder att förbättra deras erbjudanden, säger Patrick Kämpe.

De flesta sajter har ju söktrafik. Tvingas man betala för avslut på söktrafik man hade innan man började arbeta med Jajja?

– Nej, vi exkluderar sökord som redan ligger i topp. Vi exkluderar naturligtvis även kundens företagsnamn och varumärken.

Är alla som är intresserade välkomna att köpa tjänsten SEO för e-handlare?

– Nej, helt nya e-handlare med få produkter tackar vi nej till. Dessutom är de allra billigaste e-handelsplattformarna inte tillräckligt flexibla. Där kan vi inte göra de nödvändiga förändringarna för att öka konverteringsgraden.

Hur mycket kan ni öka konverteringsgraden för en kund?

– Vi har sett ökningar av konverteringsgraden på 300 procent. Hittills har vi inte sett en enda kund som vi inte kan förbättra intäkterna för.

Läs mer: www.jajja.com