Föregående vecka befann sig Vice VD, Caroline Björkman och Head of Paid Channels, Emelie Tillack på ett Google Partner event i Amsterdam. Ett event där speciellt inbjudna partners från norra Europa under dagarna två fick möjligheten att sammanstråla med varandra och lyssna på intressanta och aktuella föreläsningar.

Ett av de områden som det var fokus på under eventet var den kommande perioden ”Holiday Season”. Föreläsningarna inriktade sig mot hur företag kan förbereda sin annonsering inför den intensiva försäljningsperioden, samt hur de kan jobba för att få ett så bra resultat som möjligt på sina kampanjer via annonsering med Google.

Holiday Season har sitt ursprung i USA och infinner sig från slutet av november till januari. Perioden innehåller stora dagar och helger där butiker erbjuder stora rabatter och bra erbjudanden, både i fysiska butiker och online. Detta fenomen är självklart något som på senare år spridit sig till Sverige, och det gäller att hänga med för att synas och lyckas med sin annonsering.

– Trots att Holiday Season börjar på riktigt i slutet av november med Black Friday och julhandel går det att se ett förändrat sökbeteende på användare redan i september. Det är därför viktigt att redan nu börja jobba med sin strategi, innehåll och erbjudande, säger Emelie Tillack.

Om du är intresserad och vill lära dig mer om vad du bör tänka på inför Holiday Season kommer Emelie dela med sig om tips i Jajja Magazine nr 25 som kommer ut om två veckor.