Var tredje julklapp kommer att handlas online enligt en prognos från den kommande E-barometern för Q3 2017.

Uppskattningsvis kommer svenskarna att handla julklappar för 20 miljarder kronor och av det kommer julklappar för 6,4 miljarder att handlas på nätet enligt kommande E-barometern Q3 som ges ut av Postnord i samarbete med Svensk Digital Handel och Handelns utredningsinstitut.

Förra året e-handlade svenska konsumenter julklappar för cirka 5,5 miljarder. I år spås alltså den siffran öka med hela 14 procent. Det innebär också att var tredje julklapp kommer att inhandlas på nätet i år, vilket kan jämföras med julhandeln 2014 då 24 procent av julklapparna handlades online.

– Allt större andel av julklappsinköpen flyttar online, andelen blir större och större för varje år som går. Jag tror att många konsumenter vill ha möjlighet att handla från ett större utbud, jämföra priser och slippa trängas i butiker. Helt enkelt göra smidiga julklappsinköp hemifrån, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på PostNord Sverige.

Varannan person (46 procent) anger att de kommer att e-handla julklappar och högst är andelen bland 18-49-åringarna, där nästan 7 av 10 tänker köpa en del av sina julklappar på nätet. Dessutom säger nästan hälften av dessa att de kommer att köpa mer än hälften av julklappsinköpen online, och var tionde respondent kommer att handla samtliga sina julklappar online.

Läs mer: https://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord-sverige/2017/julhandeln-fortsatter-att-flytta-ut-pa-natet-var-tredje-julklapp-kommer-att-kopas-online/