Google är utan konkurrens den viktigaste trafikkällan för de flesta digitala företag. Men ska du lyckas digitalt blir det nödvändigt att hitta fler trafikkällor.

Googles betydelse för svenskt näringsliv går inte att överskatta. Med en mobil i var människas hand blir mobilsök strukturen som binder samman allt fler digitala kanaler. 75 procent av svenskarna har använt mobiltelefonen under inköpsprocessen under Q1 2015, enligt senaste E-handelsbarometern. Här är sök den största källan till information om produkter och tjänster.

Sökoptimering är av naturliga skäl nummer ett och Google Adwords nummer två när det gäller marknadsföring för svenska e-handlare, enligt E-handelsbarometern Q2 2014. För att göra e-handlarna ännu mer beroende av Google lanserades annonsprodukten Produktlistning där produktbilder visas bredvid sökresultatet.

Att ranka i det organiska resultatet är inte någon gratisaffär. Oavsett om man anlitar en SEO-konsult som Jajja eller arbetar med seo internt är det resurskrävande att nå topp tre på viktiga sökord. Innehåll har blivit den heliga graalen för att nå kunderna och innehåll kostar pengar. Ändringar i Googles sökalgoritm kan tillfälligt få stora ekonomiska konsekvenser för företag som är beroende av söktrafik. Och Google Adwords är en trafikkran som stoppar samma dag marknadsföraren slutar betala.

Problemet med Google-trafik är att den inte bygger varumärke i någon större utsträckning och utan ett starkt varumärke tvingas företag att betala premium för alla nya kunder. Det är därför vi alla spanar efter nya aktörer som kan leverera kvalitetstrafik till nätbutiker. Här finns affärsmöjligheter för en haltande mediebransch. I väntan på aktörer som skulle kunna minska Google-beroendet får vi nöja oss med de trafikkällor som finns idag.

Kanaler och åtgärder som kan minska Google-beroendet:

Sociala medier. Redan idag arbetar de flesta med Facebook, men Facebook missgynnar numer företag i sitt nyhetsflöde. Det är helt nödvändigt att hitta en strategi för att synas i Facebooks nyhetsflöde. Beroende av målgrupp är det bra att undersöka andra sociala medier som exempelvis Instagram och Twitter.

Ägda medier. Utveckla egna mediekanaler som lockar besökare och bygger varumärke.

Konvertering. Ju bättre koll du har på vilka trafikströmmar som konverterar och till vilket pris desto effektivare kampanjer kan du skapa.

Öka konverteringsgraden.  Ta bättre hand om den trafik du redan har genom att öka andelen besökare som faktiskt konverterar.

Omnikanal. Att sälja i flera kanaler kommer att stärka ditt varumärke.

Retention. Bara om du gör precis allt för att ta hand om existerande kunder är du hemma.