Analystjänsten KIA-index kommer i samarbete med det danska mätföretaget AudienceProject att komplettera sina räckviddssiffror med demografisk data för webbplatser i Sverige.

Både små och stora kommersiella webbplatserna kan komplettera sin räckviddsdata med data som kön, ålder, utbildning, inkomst, hushållsstorlek och antal barn i hushållet. AudienceProject får sin demografiska data via 175 000 svenska panelmedlemmar.

– Webben är under konstant förändring och KIA-index måste följa med de trender som gäller. Vi har därför bestämt oss för att skapa en möjlighet att addera ännu mer data till alla sajter som är listade på KIA-index. Inom en snar framtid kommer vi att kunna ha en gemensam individvaluta kopplad till vår besöksstatistik, förutsatt att de som är listade på KIA-index lägger till detta, säger Peter Mackhé, Tf chef KIA-Index.

KIA-Index har kritiserats för att inte tillhandahåll tillräckligt med data vid sidan om den rena räckviddsmätningen. Kritiken ska ses utifrån aktörer som Facebook som kan lämna detaljerad data på individnivå.

Läs mer: www.kiaindex.se