Bonniers stora framtidsprojekt Kit.se når idag 600 000 läsare om dagen – nästan inga via den egna startsidan.

Ett år efter lanseringen av medieprojektet Kit, som fick 50 miljoner kronor i riskkapital av Bonnier, sammanfattar chefredaktören året som gått i en bloggpost. De når idag 600 000 läsare varje dag via alla sina olika sociala kanaler, varav 70 procent via mobilen.

– Innehåll vinner över förpackning. I en socialt distribuerad värld, där vi möter våra läsare på plattformar som sätter ut innehåll med hjälp av algoritmer, är innehåll mer centralt än nånsin tidigare. Det ställer krav på att varje enskilt jobb är spännande och intressant, skriver Robert Brännström.

Påståendet att Kit når 600 000 om dagen har väckt en del reaktioner i branschkretsar. Vad det betyder är att 600 000 haft Kits artiklar eller videos i sitt flöde. Det innebär inte att 600 000 läst eller tittat på videofilmerna.

– Jag älskar folk som testar och tänker nytt, men det finns en gräns för hur mycket fluff som går att yttra utan att någon ställer den relevanta frågan: kommer detta någonsin gå runt? Jag tror verkligen inte det, skriver Ehsan Fadakar, sociala medier-chef på Schibsted.