Nätbutiken Jollyroom ska betala tre miljoner kronor i vite, eftersom de brutit mot ett interimistiskt förbud mot vilseledande rea-reklam, kräver Konsumentombudsmannen, KO.

Jollyroom har haft ständiga rea- och utförsäljningskampanjer, trots att priserna inte varit lägre än vanligt, hävdar Konsumentombudsmannen.

I höstas utfärdade Patent- och marknadsdomstolen ett interimistiskt förbud mot Jollyrooms vilseledande rea-reklam. Beslutet innebär att Jollyroom inte får lov att påstå att de har rea eller utförsäljning om inte försäljningen sker under en begränsad tid till ett väsentligt lägre pris än normalt. Bolaget får heller inte jämföra en varas reapris med det ordinarie priset, om det ordinarie priset är påhittat.

Nu anser Konsumentombudsmannen, KO, att bolaget har brutit mot förbudet och kräver att ett vite på tre miljoner kronor döms ut.

Läs mer: https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/nyheter-och-pressmeddelanden/pressmeddelanden/2019/ko-kraver-jollyroom-pa-tre-miljoner-i-vite/