De aktörer som sätter gränserna för vår digitala värld planerar alla för egna köpknappar. Bered er på en transaktionen-överallt-värld.

Google, Facebook och Twitter planerar och experimenterar alla med köp-knappar på den egna plattformen. Från att ha levt på att driva trafik till e-handlare vill de också ta hand om transaktionen. Allting sker naturligtvis med motiveringen att ”förbättra användarnas upplevelse”.

Trots att det är nästan två decennier sedan Amazon lanserade konceptet med ”1-click-buy” är det dit alla strävar – att göra transaktionen så helt befriad från friktion. Det skaver hos Google att Amazon är den viktigaste sökmotorn i USA för den som söker efter produkter. Googles planer att introducera en köp-knapp i sökresultatet är en direkt krigsförklaring mot Amazon.

Googles kärnaffär, att visa sökannonser, är en oerhört lönsam affär och inte ens Microsoft har trots stora investeringar lyckats utmana Googles sökhegemoni. Amazon, som är själva hjärtat i USA:s näthandel, har aldrig varit i närheten av Googles vinstmarginaler. Trots detta vill Google på allvar utmana Amazons effektiva ”1-click buy”-kassa.

I Sverige har aktörer som Klarna arbetat framgångsrikt med att göra utcheckningen extremt smidigt. ”Sebastian [Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski] vill placera köp-knappen precis bredvid sängen där ni vaknar på morgonen” skämtade Kalle Bodestig från nätbutiken Mandel på Nordic Ecommerce Summit i förra veckan. Och Klarna Checkout har höjt konverteringsgraden i Sverige.

Inom kort introduceras betalsättet Masterpass i Sverige som kommer göra kortbetalningen lika smidig som Klarna Checkout som bygger på fakturor. In med koden till ditt mobila bank-id och du behöver inte ens skriva in hemadressen i nätbutiken. Betalappen Swish är ett exempel på hur enkelheten tar över när stora aktörer tar vår digitala vardag på allvar.

Strävan efter att göra e-handelsköpen viskande enkla drivs av att konsumenterna inom ett par år kommer att sköta större delen av sina e-handelsköp via mobilen. Ska vi handla allt via mobilen finns det inget utrymme för krångliga processer. Allting blir så enkelt att jag tror att vi inom kort kommer att få fick-beställningar på samma sätt som vi idag har fick-ringningar.

Personligen är jag tveksam till om företag ska lämna över själva transaktionsprocessen till Google, Facebook och Twitter. Men alla företag som vill sälja online måste erbjuda världens enklaste köp om de vill överleva i morgon. Det är först när köpet blir så enkelt att de inte uppfattas som ett köp som e-handeln kommer att triumfera.