Kundupplevelse, innehåll och data – allting hänger samman, enligt rapporten 2016 Digital Trends av Econsultancy som gjorts på Adobes uppdrag.

Att förbättra kundupplevelsen är den främsta prioriteten 2016 hos marknadsförare och e-handelsmänniskor, enligt rapporten 2016 Digital Trends som tagits fram av analysföretaget Econsultancy på Adobes uppdrag.

Kundupplevelsen står i centrum när Econcultancy har intervjuat 7000 marknadsförare och e-handelschefer i världen.

”Drivkraften att bättre förstå och serva kunder är verklig och har stöd i data. Företagens prat om kundcentriskhet är inte bara läpparnas bekännelse. De investerar i teknologi, omarbetar strategier, gör misstag och åstadkommer succéer.” skriver rapportförfattaren.

Inom vilket område finns de största möjligheterna under 2016 för din organisation eller dina kunders organisationer?

  1. Optimera kundupplevelsen (19 procent)
  2. Skapa lockande innehåll för den digitala upplevelsen (17 procent)
  3. Datadriven marknadsföring med fokus på individer (16 procent)

De mest intressanta möjligheterna är i allra högsta grad förenade. Kundupplevelsen optimeras med hjälp av innehåll och data.

Kundupplevelsen går inte att dela in i ett avskilt område utan kräver ett brett arbete över en rad områden: strategi, design, företagskultur, data och tekniska verktyg. Där strategi och design anses vara de viktigaste faktorerna för framgång, enligt rapporten.

Företagen lägger störst vikt vid att göra upplevelsen så personlig och relevant som möjligt (27 procent) och i andra hand göra upplevelsen så värdefull som möjligt (23 procent).

Den svåraste delen av digital transformation är att förändra av företagskulturen. Gränslösa resurser hjälper inte om inte ledning och anställda delar samma mål fullt ut. Att våga och tillåtas misslyckas är en nödvändighet i ett snabbt föränderligt digitalt landskap.