Jag har slutat att arbeta på min stationära dator eftersom jag förbereder mig för att arbeta tre månader i Indien från i slutet av november till början av mars.

För att säkra upp en stulen eller krossad dator arbetar jag mer och mer mot molnet i form av webbtjänster som Fortnox, Maildirect, Google Docs och Gmail. Dessutom gör jag backuper mot en mindre extern hårddisk.

På bildcommunityn Flickr.com tittar jag på allt jag kan tänkas komma i närheten av i Indien: beacher i Gokarna, hotell i Varkala, mat och Mandovi Express till Goa. Jag lyckas efter mångt och mycket beställa tågbiljetter via nätet.

Det gäller att utnyttja möjligheten att leva mobilt innan ungarnas skolgång sätter stopp för tremånadersresor till solen. Tanken är att jag ska sköta min verksamhet via en laptop från beachbyar i Goa, Karnatakat och Kerala. Tyvärr saknar Indien 3G så vill man ha trådlöst i datorn får man hålla sig till godo med edge som är ett slags upphottat gprs. Annars verkar varenda liten hippieby ha ett internetkafé och efter många år i kontorslandskap ska jag nog fixa att arbeta i stimmiga miljöer.

Omvärldsbevakningen sköter jag via 167 rss-flöden. Mitt eget nyhetsbrev E-handelstrender administrerar jag via en webbtjänst som inte borde kräva så mycket bandbredd. Med ett globalt mobilabonnemang ska telefonsamtal inte kosta mer än vad ett vanligt mobilsamtal kostade för några år sedan. Mina personliga nätverk hittar jag på mikrobloggtjänsten Jaiku, communityn Facebook och MSN. Och väldigt mycket kan jag sköta via mejl när det handlar om upparbetade kontakter.

Planen är fyra dagar arbete och tre dagar ledigt. Ses vi i Indien?