Amazons e-boksläsare Kindle är riktigt bra. Och problemet med att det finns få svenska e-böcker i Kindle-format går att lösa.

Jag köpte Adlibris e-boksläsare Letto för nästan ett år sedan men entusiasmen har uteblivit. Läsplattan känns plastig och operativsystemet styltigt. Visst är det enkelt att handla e-böcker hos Adlibris till Letto men där slutar fördelarna. I april köpte jag en Kindle Paperwhite från Amazon mest för att enkelt kunna köpa amerikansk internetlitteratur.

Den känns både rejäl och mer exklusiv trots att den kostar marginellt mer än en Letto. Att handla böcker från Amazon är nästan för enkelt – jag köper bok efter bok av bara farten.

Med hjälp av gratisprogrammet Calibre kan du enkelt konvertera svenska e-böcker i ePub-format till Kindle-formatet AZW. Du kan ställa in så att Calibre automatiskt konverterar ePub-böcker till Kindle-format och synkar med din Kindle.

Hos Bokus.com kan du enkelt köpa och ladda ner svenska e-böcker i e-pub-format direkt till din dator som i sin tur konverterar och synkar med din Kindle. Nätbutiken Bokon.se har möjligheten att konvertera ePub-böcker till Kindle-format vid själva köpet.