LinkedIn Pulse är en intressant kanal för att publicera blogginlägg och bygga ditt och företagets varumärke.

LinkedIn Pulse är ett enkelt publiceringsverktyg för dig som vill nå en professionell publik. Kvalitetsinnehåll är ett utmärkt sätt att bygga sitt varumärke på LinkedIn.

Den stora fördelen med LinkedIn Pulse i jämförelse med en vanlig uppdatering är att artiklar på Pulse är synlig även utanför ditt nätverk på LinkedIn.

Läsarstatistiken är betydligt mer detaljerad än från din egna sajt, eftersom du ser vilka titlar besökarna har, från vilken bransch och stad de kommer från.

Själva publiceringsverktyget är enkelt att använda med de traditionella ikonerna för att feta text, länka och lägga in mellanrubriker. Som överallt annars är en bra bild och intresseväckande rubrik nödvändig för hitta din publik. Glöm inte att tagga inlägget med tre etiketter. LinkedIn Pulse gör det enkelt att dela ett inlägg på Twitter och Facebook.

LinkedIn råder skribenterna att vara fokuserade och skriva inom sina expertområden. Om du vill täcka in ett stort ämnesområde kan det vara en bra idé att skriva en artikelserie.

LinkedIn vill också att du ska utveckla en personlig autentisk röst – ingen pressmeddelandeprosa med andra ord.