Kommunikation baserad på målgruppen ökar vinsten. Tack vare stora satsningar på målgruppsanpassad kommunikation har Autoexpertens e-handel slagit rekord under oktober månad med en 463% ökad omsättning.

”Att skruva på erbjudandet, öka kommunikationen och finslipa kundservicen har gett resultat” säger Jonas Andersson, marknadschef för digital och analys på GN Knutsson AB som äger Autoexperten.

Genom att använda sig av en målgruppsanpassad kommunikation baserad på målgrupper och kanaler kan ett företag förmedla noga avvägda budskap som är anpassade efter fokusgruppens behov och önskemål. Det blir lättare att nå fram till kunden när rätt erbjudande kommer till rätt mottagare, vilket i sin tur leder till en ökad vinst hos företaget.

”Vi har bland annat jobbat med att justera priserna, a och b-testat kommunikationen och ökat användarvänligheten på webbplatsen” svarar Susanne Snäll, från Autoexperten.

Att anpassa kommunikationen till flera målgrupper och kanaler har visat sig ha goda och omgående resultat för företag med ett brett utbud av tjänster och produkter. Detta har lett till att man idag pratar om en förnyelse av företag, en satsning vi kommer att få se mer av framöver.

Läs mer: https://www.dagensanalys.se/2019/11/malgruppsanpassad-kommunikation-gav-resultat/