Den 3 september hade Google Chrome 3,1 procent av webbläsarmarknaden, enligt Clicky Web Analytics som samlar data från 45 000 webbsajter, för att den 8 september ha fallit tillbaka till 2,0 procent, vilket fortfarande är en större marknadsandel än Opera har.

För Internet Explorer blev den 3 september bara ett hack i kurvan för att sedan återvända till sin gamla marknadsandel på närmare 60 procent.

Frågan är hur snabbt Chrome kan ta en betydande marknadsandel? Användarna byter inte standardwebbläsare hur som helst, även om intresset för Google Chrome varit enormt på bloggar och nyhetssajter. Efter att ha testat Google Chrome under några dagar kan Jajja Magazine konstatera att Googles webbläsare är oerhört snabb och stabil. Att varje flik i webbläsaren motsvarar ett eget program gör att en kraschad webbapplikation bara betyder en nedstängd flik.

De som går från Firefox till Google Chrome kan enkelt ta med sig alla bokmärken och lösenord till den nya webbläsaren. Att en handfull av de mest besökta sidorna visas när man öppnar webbläsaren är mycket smidigt.

Läs mer på www.kullin.net