Prisjämförelse-sajter som Pricerunner och Prisjakt är en viktig del av e-handeln, särskilt för de e-handlare som säljer hemelektronik och datorprylar. Men bäst avslutsfrekvens får man från mindre kategorier som skönhetsprodukter och spel. Både Pricerunner och Prisjakt har över en halv miljon unika webbläsare i veckan, enligt Kia Index.

En viktig del av Pricerunner och Prisjakt är deras community-funktioner där användare kan betygsätta butiker och produkter. Både Pricerunner och Prisjakt har med butiker i sina listningar som inte betalar något till prisjämföraren. Vanligtvis betalar e-handlaren per klick och priset varierar utifrån vilka produkter som säljs.

Marknadsföring via shoppingagenter:

1) Håll koll på era konkurrenter och arbeta aktivt med prissättningen. Krigar ni med konkurrenterna om att vara prisledande måste ni ha ständig koll på konkurrenternas prisjusteringar.

2) Om ni inte kan vara billigast på allt, välj ut några produkter eller segment där ni verkligen kan konkurrera med priset.

3) Arbeta med sajten. Om ni får många klick men få köp är er sajt kanske för ful eller för krånglig. Visa lagerstatus och fraktkostnad.

4) Tveka inte att betala extra för att ha med er logga och en direktlänk till er butik.

5) Mät allt.