Restauranggrossisten Martin & Servera har utvecklat en koppling till Google Assistent, som gör det möjligt för deras kunder att beställa med rösten i restaurangköket, utan att ta fram en dator och använda händerna.

Kopplingen till Google Assistent kommer att lanseras för samtliga kunder under 2019.

¬– Kunden kan, bara genom att använda rösten, beställa varor samtidigt som hen har händerna i grytorna. De slipper kladda ner telefoner och datorer, eller bara hoppas på att de senare ska komma ihåg vad det var som behövde beställas, säger Michel Lindahl, projektledare hos Martin & Servera i ett pressmeddelande.

Röststyrning är mer än en ploj för Martin & Servera. E-handeln står för över 60 procent av Martin & Serveras försäljning och deras kunder jobbar i kök där datorer inte alltid passar bra.

– Röststyrning innebär ett teknikskifte som kan komma att revolutionera dialogen mellan företag och kunder, säger Erik Hjort, chef e-handel på Martin & Servera.

Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/martinservera/pressreleases/google-assistent-hjaelper-martin-och-serveras-kunder-kommunicera-med-e-handeln-2805905