Fredag den 29 november går Black Friday av stapeln. Ta del av våra tips för att lyckas med din annonsering och maxa din försäljning.

I Jajja Magazine nr 23 kunde du läsa att vi besökte Googles Partner event i Amsterdam. Stort fokus under eventet låg på hur annonsörer bör tänka kring “Holiday Season. Här kommer konkreta tips på vad du som annonsör kan tänka på.  

TIPS

1. Lägg upp en plan
Med mindre än två månader kvar till Black Friday är det hög tid att slutföra marknadsplanen. Bestäm vad ni ska fokusera på, vilka produkter och erbjudanden?

2. Ha tydliga erbjudanden
Vi går in i en period där e-handeln ökar rejält. Fler handlar men det är också fler som annonserar. Se till att era erbjudanden är tydliga och konkurrenskraftiga. Otydliga erbjudanden kan leda till att kunderna handlar hos konkurrenterna istället.

3. Skapa annonser
Se till att banners, bilder, videoklipp och texter är klara i god tid. Kvalitén på annonserna är avgörande för resultatet. Tänk kreativt och ta fram anpassat material till varje annonseringskanal ni jobbar med. Det gäller att sticka ut och fånga uppmärksamhet.

4. Stäng av vanliga annonser
Konkurrensen ökar rejält under Holiday Season. Har ni andra annonser som inte är direkt kopplade till exempelvis Black Friday kan det vara en bra idé att stänga av dessa under den perioden. På så sätt kan ni undvika onödiga kostnader.

5. Analysera resultatet
När annonseringen är genomförd är det viktigt att ni analyserar resultatet. Vad fungerade bra respektive dåligt? Dra slutsatser för att kunna göra ännu bättre annonsering nästa gång!