Nordic Choice Hotels utmanar hotellbokningstjänster som Booking.com och Hotels.com med plattformen Windingtree som bygger på blockkedjetekniken.

– Vi vill bryta bokningssajternas oligopol och hoppas att de andra hotellkedjorna hoppar på tåget de med. För oss kan detta innebära besparingar på 50 miljoner kronor om året, säger Lisa Farrar, digitalchef på hotellkedjan Nordic Choice Hotels till DI Digital.

Windingtree är öppen plattform från vilken hotellkedjor, flygbolag, hyrbilsföretag med flera kan erbjuda bokningar via blockkedjetekniken. Det handlar inte om en konsumenttjänst som Booking, utan mer utav en databas som tredjepartsleverantörer kan hämta information från och integrera i sina appar och sajter.

Om tillräckligt många aktörer ansluter sig till Windingtree kan plattformen bli användbar för sökmotorer som Google som vill hjälpa användare boka hotell, resor och hyrbilar. Plattformen kan även användas av nischade bokningssajter som kanske vill erbjuda hotellbokningar och flygbiljetter i samband med olika evenemang, som exempelvis Stockholm Marathon.

Läs mer: https://digital.di.se/artikel/hotell-utmanar-bokningsjattarna-med-blockkedjan-kan-bryta-oligopolet