Idag har de flesta företag förstått att de måste ha en webbplats. Och det är bra. Men vad som är ännu bättre är den stigande nyfikenheten kring hur företagen kan utnyttja sina webbplatser som marknadsföringsplattformar och säljverktyg.

När Jajja skickade ut reklam om föreläsningsturnén ”Säljande hemsidor” där jag ska prata tillsammans med Oskar Alm så tog platserna slut direkt i Stockholm, Göteborg och i Malmö. Jajja ordnade fram ytterligare en föreläsning i Stockholm som också den blev full på nolltid. Den allt bättre konjunkturen spelar säkert en roll, men jag vill gärna tro att företagen börjar förstå att en bra webbplats gör skillnad. Därför vill de lära sig mer om webben.

Jag märker också hur företagen kan mer. När de tidigare nöjde sig med att höra om hur man får besökare från Google, vill de idag veta hur man arbetar med webbanalys. Företagen nöjer sig inte längre med attrahera besökare till sina webbplatser – de vill använda webbanalys för att verkligen ta hand om besökarna på rätt sätt.

Eftersom ambitionen vad företagen vill uppnå med sina webbplatser varierar så går webben fortfarande att använda som en konkurrensfördel gentemot trögare konkurrenter.

Nu är det dags att städa ut den sista rädslan kring webben. Allt handlar ändå om brist på kunskap. Avsätt några dagar i vinter åt att läsa på om webb och gå gärna på några seminarier om hur man säljer på nätet. Det kommer att löna sig oavsett i vilken branschs du befinner dig i.