2015 startade vännerna Oskar Hjertonsson, Daniel Undurraga och Juan Pablo Cuevas företaget Cornershop, en matleverantörstjänst som till en början hade fokus på den latinamerikanska marknaden.

Affärsidén går ut på att du kan beställa hem mat från butiker i ditt närområde. Cornershophar vuxit snabbt och är nu en ledande e-handelsaktör inom matvaror i Chile, Mexiko, Peru och Toronto.  

Uber har nu tillkännagivit att de köpt aktiemajoriteten i Cornershop. I deras pressmeddelande har både Ubers VD Dara Khosrowshahi och Cornershops grundare och VD Oskar Hjertonsson uttalat sig:  

Vi är glada över att samarbeta med teamet på Cornershop för att skala deras vision och ser fram emot att arbeta med dem för att få livsmedelsleveranser till miljontals konsumenter på Uber-plattformen,” sa Dara Khosrowshahi. 

Uber är den perfekta samarbetspartnern när vi går in på vår strävan att få vår unika smak av matvaror på begäran från otroliga detaljhandelspartners till många fler länder runt om i världen,” sa Oskar Hjertonsson.