Weibull testar ett nytt handelskoncept i Norrköping där kunderna kan hämta jord i ett parkeringshus och skannar in ordern med mobilen och betala online. Projektet möjliggörs genom en ny standard för logistik och uppkopplade pallar.

Tag-själv-planteringsjord från Weibulls kommer stå i parkeringshuset Lyckan på Lindens köpcentrum. Kunderna plockar vad de vill ha från pallen och scannar med mobiltelefonens kamera QR-koden. Kunden kommer sedan till en webbsida där hen klickar i vad du vill köpa för att sedan betala i checkouten, med antingen Swish eller Klarna.

– Det här är inte e-handel, det är något bättre och tillgängligare än både e-handel och vanlig handel, säger Jonas Wallin, försäljningschef på Weibulls med vänner, i ett pressmeddelande.

De smarta pallarna bygger på en ny digital standard för logistik som har utvecklats av LogTrade Technology och Ericsson som gör det möjligt att synliggöra eller ”koppla upp” en pall var som helst.

Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/logtrade/pressreleases/weibulls-med-vaenner-och-lundbergs-slaar-ihop-e-handel-med-fysisk-handel-2853751