Efter sex års utvecklingsarbete lanseras den svenska shoppingsökmotorn Shopit i Sverige till våren. Målet är att indexera en miljard produkter i världen.

Växjöbaserade Shopit har utvecklat en plattform som indexerar data om produkter i hela världen, med hjälp av maskininlärning och analys av naturligt språk. Idag har plattformen identifierat 50 000 produktkategorier och målsättningen är att indexera en miljard produkter. Som jämförelse har Amazon 20 000 kategorier.

– Det finns idag ingen söktjänst för online-shopping där konsumenten kan hitta alla typer av produkter. Här har Shopits innovativa lösning stor potential att ta betydande marknadsandelar, säger Robert Wahlquist, Investment Manager, Almi Invest som investerar i Shopit.

Under våren 2019 planerar Shopit att lansera en första version av tjänsten, med Sverige som pilotmarknad. Vid sidan om den konsumentorienterade shoppingsöktjänsten kan datan även utnyttjas till att skapa strukturerad produktinformation och söktjänster till andra e-handelsaktörer.

Shopits grundare Mathias Axlén har själv investerat 25 miljoner kronor i Shopit. Och nu investerar Almi Invest 3,3 miljoner kronor och Softhouse Invest ytterligare 3,4 miljoner kronor i den AI-baserade shoppingsökmotorn Shopit.

Läs mer: https://www.mynewsdesk.com/se/almi/pressreleases/almi-invest-investerar-i-ai-baserade-shoppingsoekmotorn-shopit-2828599