Som e-handel är allt som oftast målet att generera så mycket försäljning som möjligt, för att kunna göra det behöver även webbplatsen driva trafik. Det finns många olika sätt att driva trafik på till en webbplats, bra produkttexter är ett av alternativen.

En av alla tillvägagångssätt att driva trafik på är som sagt att skriva bra produkttexter, både i syfte för att fånga kunder men också för att det ger en bättre placering på Google och andra sökmotorer.

Produkttexterna ska alltså vara tilltalande både för konsumenter och sökmotorer. För att texterna ska tilltala konsumenter är det viktigt att texter svarar på kunders frågor och funderingar. Att enbart erbjuda konkurrenskraftiga priser och fri retur räcker inte längre till då de flesta konsumenter räknar med att det ska finnas hos en e-handel.

Tips för att lyckas med dina produkttexter:

 • SEO-anpassa texterna
  Texten ska bidra till att din webbplats hamnar högt på sökmotorernas sökresultat. Förutom att vara informativ och relevant i din beskrivning av produkten, behöver du även tänka på att anpassa texterna så att de följer sidans sökordstrategi.
 • Fokusera på fördelarna
  Koppla fördelarna med produkterna till känslor och förklara för användaren vad hon/han vinner på att köpa produkten.
 • Skriv lättöverskådligt
  Majoriteten av internanvändare vill att det ska gå fort när de surfar, så även när de ska ta till sig information. Att göra texten luftig med exempelvis styckesindelningar och punktlistor underlättar för användaren.
 • Call to action
  Sist men inte minst är det viktigt att alltid ha en Call to action. Vilket innebär att du uppmanar användaren till det du vill att den ska göra, exempelvis begära offert, lägga en vara i varukorgen eller kontakta dig.