Telias Playtjänst gör det möjligt för annonsköpare att anpassa reklamen i realtid. Tittaren exponeras för ny och lokal reklam utifrån vilken skärm som används och var man befinner sig. På så sätt blir reklamen aktuell och mer relevant.

Det är TV4-Gruppen, Discovery Networks och MTG som lanserar ny lösning för dynamiskt anpassad reklam i Telias playtjänst. Tillsammans har de utvecklat en helt ny lösning för dynamiskt anpassad tv-reklam, som innebär att reklaminslagen kan anpassas utifrån varje givet tillfälle i operatörens tjänst.

Reklamen anpassas utifrån användarens geografiska position, kanal, storleken på skärmen som iPad, mobil eller Apple tv, och blir mer relevant för tittaren.

– Med den här nya lösningen skapar vi en framtidssäker modell för hur vi kan erbjuda våra annonsörer dynamiskt anpassad reklam även på andra plattformar än via våra egna tjänster, säger Mathias Berg, operativ chef Bonnier Broadcasting.

Den nya reklamlösningen har redan kört igång i TV4-Gruppens kanaler och Discovery och MTG står på tur.

Läs mer: http://bonnierbroadcasting.com/2018/03/14/telia-tv4-gruppen-discovery-networks-och-mtg-lanserar-ny-losning-for-dynamiskt-anpassad-reklam/