I en digital värld av överflöd av innehåll krävs det något extra för att få sitt innehåll att flyga. Influencers har hittat den hemliga såsen för genomslag – de lyfter fram sin egen spännande personlighet.

Innehåll från företag är normalt chanslöst i dagens värld av närmast obegränsat utbud av innehåll. Företags YouTube-kanaler räknar sina visningar i hundratals medan populära YouTubers räknar i hundratusentals om inte miljoner visningar. På samma sätt lever de mesta företagsbloggar en tynande tillvaro på innehållsöverflödets skuggsida.

Grundproblemet för de flesta företags kommunikation är att den är neutral in till tråkighet, eller ännu värre, plågad av en marknadsföringsvenska som får alla besökare att fly. Kommunikationsavdelningarna tvättar bort allt som skaver eller av någon kan uppfattas som kontroversiellt.

Men det som gör företagen chanslösa i konkurrens med influencer är att inga personligheter lyfts fram. En vd i kostym gör sällan jobbet att bära ett innehåll till en målgrupp.

Jag tror att lösningen är att hitta de mest nördiga, färgstarka och spännande personerna på ett företag och låta deras personligheter bära innehållet. Om detta är omöjligt, är samarbeten med influencer lösningen.