WordPress, Drupal och Jomla hör till de mest populära publiceringsverktygen på marknaden och de är gratis. Därför väljer Mindroute Software att göra sitt publiceringsverktyg Lemoon Cms, som tidigare kostade 65 000 kronor, gratis.

Den nya affärsmodellen blir att enbart sälja support och service – vilket Mindroute tror att kunderna hellre betalar för. Prislappen på supportavtal har hittills varit 20 procent av licenskostnaden, alltså 13 000 kronor om året.

– Servicen är man beredd att betala för, det vet vi. Trygghet och möjlighet att få hjälp är något som värdesätts, och även om detta blir en stor förändring så tror vi att vi kommer att klara detta, säger Mindroutes grundare Rickard Hansson till tidningen Internetworld.
Han tror att fler cms-leverantörer kommer att tvingas gå samma väg framöver, och spår att det blir en tuff resa – särskilt för stora bolag.

Men även om Mindroute nu ger bort sitt publiceringsverktyg gratis är man inte beredd att släppa mjukvaran som open source. Rickard Hansson säger att han inte tror på open source. Mindroute vill själva ha kvar kontrollen och utveckla produkten.

Läs mer om: http://internetworld.idg.se