En australiensisk studie visar att digitala kanaler är mer kostnadseffektiva samt skapar en högre varumärkespåverkan än majoriteten av dagens offline-kanaler.

Studien, utförd av Kantar och IAB, visar att varumärkeseffekterna för de digitala kampanjerna ligger långsiktigt i princip på samma nivå som offline-medierna. Gällande online-display, socialdisplay samt onlinevideo visade sig även dessa ha en klart högre varumärkespåverkan i jämförelse med investeringen.

”När mönstret för konsumentkonsumtion förändras och vi flyttar till nya annonseringsformat kommer det att bli ännu viktigare för marknadsförare att överväga de grundläggande normerna för best practice och aktivt tillämpa multimedia-kampanjer. Detta för att säkerställa bästa varumärkesresultat” säger Mark Hennning, VD vid Kantar Australien.

Rapporten, även kallad ”The Digital Brand Effect”, lyfter fram att 45% de digitala varumärkeseffekterna kommer från att man har samarbetat med offline-medier eller andra digitala medier för att ta fram synenergieffekter.

”Våra samtal bör inte handla om vilka reklamformat som är de mest individuellt framgångsrika, utan verkligheten säger att reklam fungerar bäst när den är flerkanalig”, avslutar Mark Henning.