Idag lagrar vi mer värdefullt innehåll än vi tror på våra datorer, mobiler och surfplattor. Säkra upp dina data med Dropbox.

Lagringstjänsten Dropbox är det enklaste sättet att säkra dina data om din mobil eller laptop skulle stjälas, gå sönder eller låsas av ett ransomeware.

Dropbox är en mycket smidig lösning som lagrar och synkar dina filer på din laptop på en plats i molnet. Om du installerar Dropbox på din dator kan du välja att lagra alla dina filer i mappar som synkas av Dropbox. Då synkas alla filer automatiskt och du kan dessutom återvinna gamla versioner av ett dokument om du av misstag raderat en fil.

Om din dator stjäls eller går sönder kan du bara installera Dropbox på en ny dator, logga in i Dropbox och synka din nya dator med din lagringsplats i molnet. Eller varför inte hämta det till din mobil och mejla filen till en dator som någon lånar ut

Dropbox gratisabonnemang låter dig bara lagra 2 gigabytes, vilket knappast räcker om du exempelvis vill säkra upp alla dina digitala bilder. Dropbox Pro ger dig hela 1 Terabyte lagringsutrymme för 99 euro om året. Det kan tyckas dyrt, men sätt det mot kostnaden att förlora allt digitalt utrymme du har på datorn.

Om du använder Dropbox i arbetet gör det livet enklare för dig om du arbetar en del hemifrån. Genom att alltid spara arbetsdokument i en Dropox-mapp kommer du alltid åt dina dokument från datorer du synkat med ditt Dropbox-konto. Du behöver inte heller synka alla Dropbox-mappar på alla datorer, utan det får att välja vilka mappar som ska synkas mot en särskild dator.

En annan bra funktion hos Dropbox är enkelheten du kan dela ut en fil till någon eller några. Om du exempelvis tagit bilder och vill dela dem med en grupp människor behöver du bara högerklicka på mappen eller filen du vill dela ut, välja Dela Dropbox och skriva in mejladresser till dem du vill dela ut mappen till. Kom ihåg att om du ger mottagarna rätt att redigera din mapp kan de radera filerna istället för att bara ladda ner dem.

Med Dropbox slipper du dessutom att skicka tunga filer med mejl. Dela bara ut en fil och skicka en länk till de som sak ta del av din tunga fil.

Läs mer: www.dropbox.com