När jag för något år sedan besökte Europas huvudstad Bryssel så förundrades jag över att det i varje kvarter fanns stora kontor där folk lydigt köade i prydliga rader. Det tog ett tag innan jag förstod att vanliga belgare faktiskt köade en halvtimme för att betala sina räkningar. Tacka de svenska bankernas framsynthet för att vi slipper slösa bort våra liv på något så meningslöst som att betala räkningar.

Eftersom jag tillhör den lilla minoritet som inte gillar att handla så sköter jag större delen av mina inköp via webben: Snabbt, billigt och ett bättre sortiment än vad jag hittar i några butiker.

Jag klarar av en stor del av mina matköp genom att prenumerera på bröd plus frukt- och grönsakslådor från Ekolådan. Här sparar jag säkert två timmar varje vecka. Svåra presentinköp är enkla på nätet. Jag vet inte ens vart man köper kontorsmaterial i vanliga butiker.

Resor och hotell, teater, konserter, fotboll – allt går smidigt att boka på nätet.

Från politiskt håll har det bråkats en del om subventionerade hushållsnära tjänster. Jag vill hellre se massor av smarta webbtjänster som gör våra liv enklare att leva.