Den åldrande tv-ikonen Siwert Öholm har en enmanskampanj i Don Quixotes anda mot bloggare. Han har lyckats publicera debattartiklar hos Hela Gotland och Borås-Tidning där han ger oss verktyg att hantera den nya medievärlden:

Första rådet: Du måste inte hinna läsa alla bloggar.

Andra rådet: Du mår bättre om du inte ödslar tid på bloggtyckeriet.

Tredje rådet: Läs tidningar i stället och lyssna på P1 i radio och P2:s Aurora.

Fjärde rådet: Identifiera seriösa tyckare från haverister.

Femte rådet: Inse att bloggarna inte alls är den nya demokratin.

Sjätte rådet: Tro aldrig att bloggskrivarna har de viktigaste argumenten.

Sjunde rådet: Träffa riktiga människor i den riktiga världen och tala med dem på riktigt.

Siewert har som vanligt ingenting förstått. Vi läser uppenbarligen inte samma bloggar. Dessutom tror han att om man läser bloggar så måste man sluta se på dokumentärer på tv, läsa dagstidningar, lyssna på radio och läsa böcker. Ingenting kunde vara felaktigare.

Mina favortitbloggar berikar min medievärld genom att visa på guldkorn hos internationella tidningar som jag normalt inte läser, de är snabbare på intressanta nyheter, de ger ibland andra perspektiv än hur gammelmedia skildrar händelser. Det var exempelvis mycket intressant att läsa hur Pirate Bay såg på publiceringen av förundersökningen i Arbogamorden. När det gäller mina egna bevakningsområden som internetmarknadsföring och e-handel är bloggarna det enda sättet att hålla mig à jour eftersom vanliga tidningar alltid är för sent på pucken.

Så om Siwert inte vill läsa bloggar, som enligt honom främst består av ”en blandning av kommersialism, egotrippar och rent strunt” och han inte heller vill skriva ”om sin egen förkylning” som tydligen alla bloggare gör kanske han kan börja spela boule. Det är mycket värdigare för en gammal programledare än att basunera ut att man ingenting förstått, ingenting vill förstå och att allt var bättre förr.

Läs Siwert Öholms tips här www.helagotland.se