Googles officiella verktyg Google Data Studio hjälper dig att skapa rapporter. En rapport kan redovisa resultat av dina digitala marknadsaktiviteter alternativt sammanfatta nyckeltal i realtid.

Google Data Studio ett bra alternativ till vanliga standardrapporter, det är enbart du själv som sätter gränserna på hur rapporten ska byggas upp och se ut rent visuellt. Rapporterna är ett lätt sätt att engagera dina kollegor samt att spara tid på. Tack vare att de allra flesta datakällor går att koppla till Google Data Studio kan du samla samtliga resultat från olika datakällor i en och samma rapport och få den kompletta bilden av vad som ger bra ROI.

En av de största fördelarna är att rapporten är interaktiv, går att skapa och uppdatera i realtid och du väljer själv i rapporten vilka datum du vill se data för. Med Google Data Studio behövs det alltså enbart en uppsatt rapport som du enkelt delar med dina kollegor eller andra berörda genom en länk eller nedladdad PDF. Ett effektivt sätt för marknadschefer och marknadsansvariga att spara tid och skapa engagemang på!