Flera stora svenska annonsörer tar bort sina kampanjer på Youtube efter att en granskning av tidningen Resumé avslöjar att företagens annonser visas på kanaler som förespråkar rasism, droger och våld.

Resumé har hittat 30 svenska annonsörer som visas på Youtube-kanaler som är rasistiska, våldsbejakande eller visar hur man tar droger. Apotek Hjärtat, Storytel, Ö&B, TT Line, Fiat, SF Studios och Preem har valt att stoppa annonseringen på Youtube direkt.

Apotek Hjärtat syns i en film för barn som köper vapen och en video som visar hur det känns att ta droger.

– Det är förstås helt oacceptabelt. Allt vi gör på Apotek Hjärtat handlar om att hjälpa våra kunder till bättre hälsa och välbefinnande, därför vill vi självklart inte att vår reklam ska synas i helt motsatt sammanhang, säger marknadschefen Fredrik Kullberg till Resmumé.

Apoteket Hjärtat har valt att stoppa all annonsering på Youtube tills de fått besked om vad Youtube ska göra för att stoppa att deras varumärke hamnar bland droger och vapen.

Läs mer: https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/05/08/svenska-annonsorer-rasar-mot-youtube–stoppar-all-reklam-insikt/