Betaltjänsten Swish lanserar speciallösning för e-handel både för webb- och appbutiker som kan slå ut direktbetalning via internetbank i framtiden.

När användarna i allt större utsträckning väljer att handla från mobilen blir betalningen en trång sektor i köpprocessen. Om desktop-köp lämnar utrymme för ett visst krångel i utcheckningen kräver mobil-köp mer av system och betallösningar. Det är också det mobila skiftet som drivit fram flera användarvänliga betallösningar som Swish.

Mobilen håller på att förändra e-handeln. Med sina fyra miljoner användare kan mobilbetaltjänsten Swish komma att ersätta direktbetalning via internetbank i framtiden inom svensk e-handel. Med Swish sker betalningarna i realtid precis som när privatpersoner swishar till varandra.

– Vi tror att den här lösningen kan innebära ökad försäljning för e-handlarna, säger Carl Molinero, styrelseledamot i GetSwish AB.

Över 400 e-handlar har redan implementerat Swish genom egna tekniska lösningar. Men det nya anpassade och standardiserade gränssnittet gör det enklare för e-handlare att komma igång med Swish och erbjuda betalsättet till sina kunder