Livet är kort. Låt inte tv-n och alla plikter komma i vägen för det som är roligt och intressant i livet. För att hjälpa dig att upptäcka det bästa med internet ger jag dig tio uppgifter att genomföra innan det är för sent.

1. Redigera ett uppslagsord hos Wikipedia.org

Välj ett ämne du brinner för och skriv ett uppslagsord hos Wikipedia. Det kan vara allt från byn där du bor till bandylaget du älskar. Gör det ordentligt med riktiga källhänvisningar. Den som delar med sig är alltid rik.

2. Diskutera på Flashback.org

Låt dig inte luras av diskussionstrådarna om hur man knarkar bäst eller vem som är den senaste kändisen som misshandlat sin fru. Flashback är Sveriges största forum med över en halv miljon medlemmar och nästan 29 miljoner inlägg. Här kan du diskutera allt från filosofi, färgflagning i tak och bästa yogastilen.

3. Koppla ihop Facebook med Spotify

Gamla rävar som var med och bläddrade i skivbackar kan sakna vinylens magiska laddning. Men strömmande musik via Spotify laddar du med mening genom att koppla ihop den med Facebook. När du väl givit Spotify tillåtelse att kommunicera med ditt Facebook-konto kan du se vad vännerna spelar och gillar. Bästa sättet att hitta ny musik.

4. Börja blogga

Att blogga kan verka som ytterligare en tidstjuv du inte behöver. Men att ha en plattform där du kan formulera dig samt kommunicera med andra i bloggsfären bygger nya band och är riktigt roligt. Blogga om jobbet, passionen eller båda två samtidigt.

5. Checka in med Facebook Places.

Okej, du har en smartmobil med en Facebook-app, ett Facebook-konto och sitter på den där coola restaurangen du länge velat besöka. Vad väntar du på? Checka in på Facebook Places och skryt lite om ditt liv.

6. Handla på Etsy.com

När det börjar kännas som om Ingvar Kamprad äger din lägenhet. Gör motstånd. Gå in på den amerikanska sociala shoppingcommunityn Etsy.com och leta rätt på de där udda designprylarna som lyfter ditt hem från medelmåttighetens tristess.

7. Spela Angry Birds

När allt känns grått och trist finns det bara ett botemedel. Ladda ner gratisversionen av Angry Birds till din smartmobil eller läsplatta. Spelet med de arga fåglarna som ska riva ner hinder är ren yogabliss efter en hård dag på kontoret.

8. Starta en community med Ning.com

När dagiset blir privatiserat eller skolan i byn läggs ner är det dags att bygga nätverk. Starta en egen community på en halvtimme med Ning.com och bjud in alla berörda. Det är helt okej att starta en community om flugfiska också.

9. Läs och fundera på vår nya verklighet

Läs de bästa böckerna om vår nya verklighet. Mina tips: The Long Tail av Chris Anderson; Wikinomics av Don Tapscott och Anthony Williams; What Would Google Do? av Jeff Jarvis och The Tipping Point av Malcolm Gladwell.

10. Köp en domän.

Nyligen sålde det svenska företaget Xcerion domänen Icloud.com till Apple för 28 miljoner kronor enligt vissa uppgifter. Det är aldrig för sent att bli internetmiljonär. Köp en domän.